8 задържани след кърваво меле в с. Марчево

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
505

Роми и българи се сбиха зверски

в гърменското село Марчево заради неспирните набези на крадци. Трима са ранени, а осем са задържани в районното в Гоце Делчев.

Преди това въоръжени с брадви и ножове, ромите нападнали съседите си и ги заплашили със смърт. На място са изпратени всички налични за района полицаи. Пътят за квартал „Кремиковци” е затворен от полиция, за да не се стигне до ескалиране на напрежението. Кметът на общината Минка Капитанова и евродепутатът Ангел Джамбазки са на място.„Има голямо напрежение, полицията владее положението, но има нужда от подкрепления. Има ранени както роми, така и българи”, каза Капитанова по БТВ.

Враждата в района е от години заради редовни кражби, за които в селото обвиняват жителите на ромската махала. Местните разказаха, че няма жител в селото, който да не е обиран. Набезите идвали предимно от роми от квартал „Кремиковци”. МВР обаче твърди, че проблем в селото няма, защото патрул обикаля цяла нощ. Хората обаче не са го виждали този патрул, виждат само кола на КАТ до селото.
frognews.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!