7 нови начина да изберем градински мебели

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
173

 

 

Бихте искали да се възползвате максимално от екстериора си, но не сте сигурни какви градински мебели да изберете? Вътрешните дворове, балкони и веранди могат да ни осигурят още повече комфорт и настроение с различни удобства, заради това е нужно да инвестирате в подходящото градинско обзавеждане. Съществуват много тънкости и фактори, с които трябва да се съобразите преди да се втурнете към мебелния магазин.

  1. Определете си ориентировъчен бюджет

 

Ако си определите разходен лимит, то тогава ще можете да се съсредоточите на тези мебели, които реално отговарят на бюджета ви. Също така, при по-ограничен финансов асортимент, ще ви бъде много по-лесно да изберете правилните мебели за вашата градина.

 

  1. Вашите нужди са важни

 

Преди да се запътите към мебелния магазин, помислете за нуждите си. Обичате ли да се забавлявате с много приятели край барбекюто в двора? Ще имате ли нужда от повече места за седене? Или пък предпочитате по-спокойните моменти, когато няколко стола ще са достатъчни?

 

  1. Качеството и издръжливостта на мебелите са от значение

 

Преди да закупите мебели за градината, вземете под внимание тяхната издръжливост и качество. Тези мебели, които по начало са предназначени за употреба на открито, са сравнително по-здрави и устойчиви, но съответно са и по-скъпи от тези, предназначени за употреба на закрити пространства.

 

  1. Не забравяйте да направите нужните измервания

 

Препоръчително е да измерите пространството, където ще разположите мебелите и да вземете тези мерки с вас, когато отидете в магазина. Често се случва мебелите там да ни изглеждат по-малки, от колкото реално са, заради голямото и открито пространство, където са разположени.

 

  1. Съобразете стила на отделните компоненти

 

Ключов момент при избора на градински мебели e да постигнете единство на стила и те да са съвместими с ландшафта на областта.

 

  1. Комфорт, функционалност, лесни за поддръжка

 

Мебелите за градината трябва да бъдат удобни за сядане. Именно заради това те трябва да осигуряват опора не само на гърба, но и на краката. Желателно е да изпробвате мебелите преди да направите покупката, за да сте сигурни, че ще ви осигурят комфорта, от който имате нужда.

 

Имайте предвид, че мебели, които могат да се сгъват или да се стифират са много по-практични, а освен това заемат по-малко пространство.

 

Най-добрият вариант е да закупите мебели, които нямат нужда от честа поддръжка. Професионалистите от Мебио, съветват да направите проучване за материалите, от които мебелите са изработени.

 

  1. Материали

 

– Изкуствена дървесина

 

Тези мебели нямат нужда от поддръжка, тъй като лесно се почистват със сапунена вода и могат да бъдат използвани на открито през цялата година.

 

– Алуминий

 

Плюсът на градинските мебели от алуминий е, че са много леки и лесни за преместване. Освен това нямат нужда от поддръжка и можете лесно да ги почистите само със сапунена вода.

 

– Пластмаса

 

Ако изберете пластмасови мебели за вашата градина или двор, то тогава ще заплатите наистина ниска цена без да правите компромис за качеството им. Почистването им също е лесно, защото сапунената вода е напълно достатъчна.

 

 

 

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!