15 000 на протест срещу пенсионната реформа

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
603

15 хиляди души от цялата страна се очаква да се включат в днешния протест на КНСБ срещу пенсионната реформа.

Митингът ще се охранява от полицията, но служителите на реда също ще подкрепят протеста – това е решението на полицейския синдикат.
На протеста в София ще дойдат 2000 миньори.
Васил Яначков, председател на федерация “Металици”, каза, че “ще получат сблъсъка щом го искат, а срам ще бъде ако правителството реши да вземе от черния залък на миньорите, металурзите, енергетиците и жп работниците”.
Точният маршрут на митингът-шествие е следният:
Тръгване на шествието от пл. “Македония” № 1, сградата на КНСБ – в 11:30 ч., по маршрута: бул. “Христо Ботев”, бул. “Ал. Стамболийски”,  пл. „Света Неделя”, пл. „Независимост”, бул.”Цар Освободител” до пл. „Народно събрание” където ще се проведе Националният протестен митинг  от 12:30 ч. до 17:00 ч.
Около 11.45 ч. шествието ще спре пред входа на Министерство на здравеопазването – пл. „Света неделя” №5, където ще бъде връчена  декларация от Федерацията на синдикатите в здравеопазването срещу здравната реформа, с която драстично се орязват правата на пациентите и работещите в здравеопазването.
Въпреки че вчера постигнаха устно съгласие с премиера Бойко Борисов и министъра на труда Тотю Младенов за изтегляне на проекта за промени в Кодекса за социално осигуряване от парламента и за увеличаване на осигуровките с 3%, синдикатите запазиха стачна готовност.
“Има два спорни въпроса, които будят тревога и ни карат хората да са готови на радикални действия”, каза Пламен Димитров. Става въпрос за предложението осигурителния стаж да се вдига с по 4 месеца на година през периода 2016 г. – 2024 г. Идеята е след този деветгодишен период мъжете да се пенсионират след 40 години осигурителен стаж, а жените – след 37 години.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!