1 на всеки 10 от учителите във Великобритания е на антидепресанти

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
115

 

Поради прекомерните натоварвания и липсата на подкрепа учителите във Великобритания са депресирани “до точката на склонност към самоубийство”, сочат резултатите от изследване. Тези данни налагат загриженост за хуманно отношение към учителите, съобщи The Independent. Доказателствата, получени от 4 908 учители в цялата страна предполагат, че повече от един на всеки 10 взима антидепресанти, за да се справят със стреса от работата. Шестима от 10 учители казват, че тяхната работа е повлияло върху психичното им здраве в последните 12 месеца, както и много казват, че посягат към алкохола, лекарства и други медикаменти като стратегия за справяне с проблема.
Проучването, извършено от синдиката NASUWT, стига до резултата, че 12 на сто от анкетираните са ходили на консултации през изминалата година и 11 на сто са използвали или са увеличили зависимостта си от антидепресанти. “Аз често се мисли за самонараняване или разбиване на колата, така че да не трябва да ходя на работа”, отговоря един учител. Друг коментира, че се чувства „притиснат до точката на склонност към самоубийство”. Четири на сто са били приети в болница в резултат на професионални заболявания, и по-малък процент казали, че са се самонаранили. Резултатите от проучването се появяват на фона на нарастващите опасения за “несправедливи натоварвания”, съчетани с недостига на персонал, в резултат на „кризата“ в образованието, информира БГНЕС. Отделно проучване миналата седмица разкри, че почти половината от младите учители са обмисляли отказ от професията, като много от тях се позовават на опасения за психичното си здраве. Мнозина казват, че трябва да работят по повече от 60 часа седмично и по-голямата част (85 на сто) са заявили, че им е “много трудно” да постигнат някаква форма на баланс между работата и личния си живот.
Четири пети от учителите (83 на сто), анкетирани от профсъюза, казват, че работата им е имала отрицателно въздействие върху тяхното благосъстояние, като много признават, че често се прекалено похабени,за да даде отдават по време на работата си най-доброто от себе си.

actualno.com

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!