Закон срещу емигрантите готвят във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1963

Нелегалните имигранти и чуждестранните

затворници ще загубят правото си да обжалват депортирането си съгласно новия закон за имиграцията във Великобритания, който има за цел да превърне Обединеното кралство във „враждебна среда” за имигрантите, пише в. „Таймс”. Хилядите имигранти, които са изправени пред депортиране, ще могат да обжалват едва след като напуснат страната.

Британският премиер Дейвид Камерън ще обяви радикални планове, които се очаква да бъдат обявени в идните дни. Според тях на имигрантите ще се забрани да наемат къщи или апартаменти, ако не могат да докажат основателни връзки с района. Предвиждат се глоби за наемодателите и общинските съвети, които нарушават правилата.

Предполагаемите „здравни туристи”, които не могат да докажат, че имат право на безплатни медицински услуги от британската Национална здравна система, ще бъдат принуждавани да заплащат лечението си, докато чуждестранните студенти ще трябва да покриват част от стойността на медицинските услуги.

Законът за имиграцията, който се очаква да бъде внесен в британския парламент тази седмица, се очаква да включва по-големи глоби за работодателите, които наемат работници, които нямат правото да работят в страната.

Въпреки това законът не включва предложения за отблъскването на румънците и българите, които смятат да се преместят във Великобритания, когато през януари бъде вдигнат имиграционният контрол, пише изданието. Правителството се затруднява да намери мерки, които да затруднят достъпа на румънците и българите до публичните служби, допълва вестникът.
24chasa.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!