Таймс”: Новата имиграционна политика на Великобритания е „кошмар за отношенията между расите”

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
582

Лондон. Новата имиграционна

политика на Великобритания е „кошмар за отношенията между расите”, твърдят правозащитници, и ще прехвърли бремето на проверките на нелегалните имигранти върху лекарите, наемодателите и работодателите, пише „Таймс”.
Представяйки закона, британски министри заявиха, че промените ще попречат на имигрантите да злоупотребяват с публичните услуги, ще възпрат нелегалните имигранти да влизат във Великобритания и ще направят по-лесно прогонването им. Временните имигранти, като чуждестранните студенти, ще трябва да заплащат такса, за да използват услугите на Националната здравна система. Това има за цел да се спре „здравният туризъм”.
Процесите на обжалване на решения за депортиране ще бъдат опростени. Банките пък ще бъдат принудени да правят проверки на миналото на клиентите си, за да не допуснат нелегални имигранти да откриват свои сметки. На работодателите ще се налагат по-големи глоби за наемането на лица, които нямат разрешение да работят във Великобритания.
Предложенията предизвикаха остри критики, като опозицията заяви, че те няма да доведат до разрешаването на проблема с „все по-фиктивния” граничен контрол.
Шами Чакрабарти, директор на правозащитната група „Либърти”, заяви: „След расистката рекламна кампания, Хоум Офис използва последните си възможности, като превръща наемодателите в имиграционни инспектори и премахва възможността за обжалване на депортирането за уязвимите”, каза той. „Справедливи имиграционни правила трябва да има, но този отвратителен закон е кошмар за отношенията между расите, който предстои да се сбъдне”, добави Чакрабарти.
Маурис Уейн, изпълнителен директор на британската благотворителна организация „Бежански съвет”, каза, че някои от мерките ще имат „пагубни и нежелани последствия”, като ще наказват търсещите убежище и бежанците, които имат законовото право да живеят във Великобритания.
focus-news.net

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!