Съвети за избор на сватбен фотограф

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
453

Съвети за избор на сватбен фотограф

Изборът на добър фотограф който да снима на вашата сватба е изключително важен. От този избор зависи дали с гордост ще показвате сватбените си снимки и сватбеният ви албум на поколенията или ще трябва даизмислите правдоподобна история че нещо се е случило с тях и не могат да бъдат показани.
Има няколко основни фактора при избора на правилния фотограф.
Качеството на фотографиите които ще получите е основния от тях. За това задължително прегледайте снимки от сватби които кандидат фотографът е правил наскоро. Също така поискайте снимки на цяла сватба. Важно е да видите снимките на една цяла сватба за да може да добиете истинска представа как синма въпросния фотограф и какви снимки може да очаквате. Лесно е да се подберат няколко добри кадъра от различни сватби и без горепосочената проверка е възможно да поллучите частична представа която няма да ви е достатъчна.
Следващия по ред е Цената. Доста често това е единственото за което мислят младоженците и това е много грешен подход. Важно е да се обърне внимание какво включва дадената оферта тъй като понякога за видимо малко по-висока цена може да получавате в пъти повече отколкото за евтината такава. Запознайте се с различните пакети които предлага фотографа и обмислете предимствата на всеки от тях. Също така в различните места в страната цените за сватбена фотография варират и доста често цените на сватбен фотограф в София, са в пъти в повече от тези на сватбен фотограф благоевград докато ситуацията с качеството може да е точно обратната. За това си заслужава да огледате за фотограф не само в кварталните фотота а в много по-широк обсег.
Други важни фактори са отношението на самия фотограф. Искайте срещана по кафе за даимате време да поговорите и да видите дали ще си допаднете. Никой не иска фотографът му да е някой темерут с който да комуникирате трудно и да ви лази о нервите. Все пак той трябва да може да ви предразположи за да постигнете снимките които желаете.
Последна по важност бих сложил техниката с която снима фотографът. Ако ще давате солидна сумапари за снимки. Трябва да може да разчитате че ще получите качествен продукт. Не е нормално фотографът ви да снима сфотоапарат за 1000лв и да разполага само с един обектив и да ползва вградената светкавица. Не е нужно да правите проучване. Но задължително разпитайте с каква техника снима.

Спазвайки горните препоръки силно ще намалите щанса да се стигне до измислянето на история около загубата на снимките ви само защото ви е срамда ги покажете. Надявам се че съм ви помогнал да направите правилния избор.

Горчиво!

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!