Окупация на Парламента, оставка, свикване на ВНС, съд за мафията

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1372

Обединение на всички простести в България на 16-ти ноември пред Парламента

ОБЩОНАЦИОНАЛНА ОКУПАЦИЯ НА ПАРЛАМЕНТА
16 – 18-ти ноември 2018

Относно: Провеждане на граждански протест във връзка с национален протест пред всички общини в страната и Народното събрание
Начин на провеждане:
1. Протест на открито
за времето: от 11,00 до 22,00 часа на 16, 17 и 18.11.2018 г.
Място: гр. София, Пл. „Народно събрание“ № 2 (Пленарна зала)

2. Шествие на 17 и 18.11.2018 г. от 13,00 часа до 20,00 часа по маршрут:
пл. „Народно събрание“ № 2 – бул. „Цар Освободител“ – пл. „Независимост“ – бул. „Княз Александър Дондуков“ – бул. „Васил Левски“ – бул. „Цар Освободител“ – пл. „Орлов мост“

Граждански протест с искане за:

1. Оставка на правителството с министър – председател Бойко Борисов.

1. Неоснователно вдигане на:
– данъци, за да може след това събраните пари от изстрадалия народ да се открадат през обществените поръчки – бутиковата корупция на политиците, олигарси и местни феодали;
– лобистко вдигане на гражданска отговорност до размери, непосилни за средностатистическия български гражданин;
– спекулативни цени на горива – въпреки очевадните обстоятелства за картел при цените на горивата и монопол на определени големи играчи в бранша през последните близо петнадесет години, неколкократните дълги разследвания на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) не доказаха никакви нарушения и съответно не наложиха нормативно предвидените за това санкции.
И всичко това при условие, че над 70 % от населението или 5,1 млн. души живее с общ доход на едно лице под необходимите средства за издръжка на живота.
2. „Пладнешки“ грабеж на държавата – публично достояние на национално и европейско ниво (докладите на Европейската комисия по механизма за сътрудничество и проверка) е повсеместната корупция, особено по високите етажи на властта в страната, посредством която се осъществяват престъпни схеми, ощетяващи годишно бюджета с 7-8 % от БВП или за 2017 г. – над 7 млрд. лв. Такива престъпни схеми са налични при обществените поръчки, концесиите, избягване плащането на дължимите публични налози – ДДС, акциз и корпоративен данък, евросредствата, средствата за здравеопазване и т.н.
3. Институционална разруха – държавните органи са изпразнени от съдържание, което означава, че те не изпълняват възложените им със съответния закон функции и цели, а работят само за интереса на крадливите политици и алчните олигарси.

Резултатът от всичко това е ДЕМОГРАФСКА КАТАСТРОФА и най-голямото СОЦИАЛНО НЕРАВЕНСТВО в Европейския съюз.

2. Народните представители от 44-тото Народното събрание да внесат предложения по-долу проект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България и да вземат решение за произвеждане на избори за Велико народно събрание.

П Р О Е К Т
„Конституционни промени за народовластие, съд и справедливост“

1. Пряк избор от народа на главния прокурор, председателите на Върховния касационен съд, Върховния административен съд, ½ от членовете на Висшия съдебен съвет и инспекторите на Инспектората към него с възможност за отзоваване по всяко време на четиригодишния им мандат.
2. Отпадане на давността за престъпления, свързани с приватизацията, замените на имоти държавна и общинска собственост, обществени поръчки и концесии.
3. Създаване на Антикорупционна прокуратура извън съдебната, законодателната и изпълнителната власт, която да разследва престъпленията, извършени от политиците, участвали в управлението на страната в периода 1990-2018 г.
4. Пряк избор от народа на 2/3 от състава на Конституционния съд, а останалата част – от общото събрание на съдиите на Върховния касационен съд и Върховния административен съд.
5. Въвеждане на индивидуална конституционна жалба.
6. Въвеждане на конкретна конституционна уредба за иницииране от народа на референдуми по всички въпроси от компетентността на Народното събрание и Великото народно събрание без ограничение.
7. Въвеждане на задължителен мандат и отзоваване на народните представители, общинските съветници и кметовете по всяко време на мандата им чрез референдум.
8. Намаляване броя на народните представители на 160.
Цели на конституционните промени:
1. Ефективна и справедлива съдебна система, изразяваща се в:
– конфискация на 30 млрд. лв., престъпно усвоени от политиците и свързаните с тях лица, участвали в управлението на страната през периода 1990-2018 г. Конфискуваните средства ще бъдат разпределени по различните направления с оглед обществената необходимост и приоритет до стотинка чрез референдуми, защото възможността някой да се разпорежда еднолично с парите на народа е равносилно на нов грабеж и обезсмисля целия предстоящ наказателен процес.
– премиери, министри, президенти, кметове, народни представители, висши магистрати с ефективни присъди за изтърпяване на наказанието лишаване от свобода, тоест в затвора;
Само при наличието на тези обстоятелства може да говорим за удовлетворяване на чувството за справедливост в българския народ, а това е предпоставка за неговото обединение и продължаване по градивен път.
2. Реализиране на класическата конституционната максима „Властта произлиза от народа, принадлежи на народа и е за общото благо на народа“. А това в България може да се постигне само и единствено при наличието на възможности за достъпно и реално упражняване на цялата държавна власт, непосредствено от народа чрез референдуми и възможност за отзоваване на всички изборни органи на представителната власт. Това са гаранции за ефективен контрол и санкция от страна на народа върху всички държавни органи при упражняването на държавната власт върху тях.
3. Народните представители от 44-тото Народното събрание да приемат следните законодателни промени:

– въвеждане на необлагаем минимум за лицата, които получават доходи под 800 лв. месечно в сила от 01.01.2019 г.
– въвеждане на диференцирана ДДС ставка от 12 % за храни, 10 % лекарства и 8 % за учебници и книги в сила от 01.01.2019 г.
– държавата да регистрира и управлява по Закона за акцизите и данъчните складове 28 данъчни (акцизни) склада за течни горива във всички административни области на страната с цел либерализиране на пазара.
– създаване на регистър на избирателите по техния действителен настоящ адрес с цел премахване на т. нар. мъртви души в избирателните списъци, които деформират целия избирателен процес;
– народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с относително мнозинство в многомандатни избирателни райони при гласували не по – малко от половината с право на глас;
– обвързване размера на работната заплата на народните представители с три минимални брутни работни заплати и премахване на всички полагащи им се допълнителни суми и привилегии по сегашното законодателство (тоест месечно им възнаграждение ще е около 1560 лв., спрямо сегашните 6-7 хил. лв.), отпадане на привилегията за ползване на правителствена болница, почивните станции към Министерски съвет, право на безплатни самолетни билети за вътрешни полети, междуградски и градски транспорт и т.н.

ДВА МЕСЕЦА СЛЕД ПЪРВИЯ ПО РОДА СИ НЕЗАВИСИМ И МНОГОХИЛЯДЕН ПРОТЕСТ НА БЪЛГАРИ ОТ БЪЛГАРИЯ И ЧУЖБИНА, КОЙТО СЕ ПРОВЕДЕ НА 16-ТИ СЕПТЕМВРИ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА В СОФИЯ ПРОДЪЛЖАВАМЕ С ПЪЛНА СИЛА! ОБЕДИНЕНИ БЪЛГАРИ ОТ ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАД И ВСЯКА ДЪРЖАВА ПО СВЕТА ТРЪГВАТ КЪМ СОФИЯ НА 16-ТИ НОЕМВРИ ЗА ОБЩОНАЦИОНАЛНА ОКУПАЦИЯ НА ПАРЛАМЕТНА!

НАРОДЪТ ОБЯВИ ВОЙНА НА МАФИЯТА!!!

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

https://www.facebook.com/BGMAFIABORISOV/

https://www.facebook.com/referendumbgabroad/

https://narodovlastie.bg/ 

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!