Нашенци правели дрога в Сърбия – продавали я у нас

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
354

Нелегална нарколаборатория бе разбита при международна полицейска операция на сръбските полицейски служби и ГД „Борба с организираната престъпност" - МВР, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Лабораторията е открита в село Радейна, община Цариброд, в непосредствена близост до границата с България.
В момент на производство на амфетамин са заловени членове на организираната престъпна група. Сред задържаните са българският гражданин Б.К. и собственикът на къщата, в която била изградена лабораторията – В.Г. Той притежава българско и сръбско гражданство.
От пригодените за производството на синтетична дрога помещения са иззети амфетамин-субстанция, предназначена за българския пазар, прекурсори и химикали за
производството му, както и лабораторно оборудване.
Б.К., който е известен в престъпните среди с опита и познанията си в производството на синтетични наркотични вещества, бил ангажиран от престъпната групировка, за да извършва синтеза на амфетамин.
Той е неколкократно задържан и осъждан за незаконно производство и трафик на синтетични наркотици.
През януари миналата година е задържан при наркосделка с 5.3 кг амфетамин. В рамките на проведеното тогава разследване от дома му са иззети химикали и лабораторно оборудване за производство на синтетични наркотици.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!