Младеж кани приятели на купон във Facebook, 600 идват на партито

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
396

Досадна грешка при публикуването на покана

за парти едва не унищожи лондонски дом за един милион паунда.

За това съобщава британският Independent. За какво става въпрос?

Когато в края на септември Катрин Сийл и мъжът й Адам (и двамата на 54г.) решават да си вземат почивка за уикенда във Франция, те изрично забраняват на 17-годишният си наследник Кристофър да прави купон, докато ги няма. Кажете на един тинейджър да не прави нещо и вижте какво следва. Младежът не се двуомил много и публикувал съобщение във Facebook, че организира парти вкъщи, като първоначалната му идея била да покани “скромната” бройка от петдесетина приятели.

Какво учудване е било за него вероятно, когато около спретнатия дом в тузарския лондонски квартал Хайгейт се изсипват 600 човека! Това със сигурност е било нещо, което семейство Сийл и съседите им няма да забравят лесно.

Какво се е объркало обаче? Явно Кристофър е пренебрегнал съветите да внимаваме с това как публикуваме съобщенията в социалната мрежа и оставил съобщението достъпно за четене от всеки, а не само от неговите приятели.

Резултатът? Ядосани съседи, момиче в болницата вследствие на алкохолно натравяне, проблеми с полицията, разбит тавански прозорец на къщата, съсипани мебели и нормалните последици от бурен младежки купон на неконтролирани тинейджъри – боклуци, петна от повръщано, странни миризми. Но разбира се нещата можеха да са били завършили и по доста по-неприятен начин.

“Килимът е съсипан, прозорецът на тавана – строшен, явно някой е паднал на него. Та той е можело да умре”, обяснява майката на Кристофър, г-жа Сийл. “Независимо от това, че бе почистено преди да се върна от Франция, всичко беше едно такова лепкаво и мазно, мръсно и смърдеше ужасно”. Но майката си е майка и тя вижда нещо положително даже в подобна случка. “След случката с купона, Кристофър видимо работи по-здраво в училище. Може би той е разбрал, че нещата, които прави имат последствия”, обяснява тя.

А и Кристофър си има и други защитници. Техен съсед обяснява, че момчето се е уплашило при вида на тълпите, които напирали да влязат в уютния дом и даже се опитвал да затиска вратата. Младежите пеели по улицата и танцували, пиели, някои от тях били и агресивни, облекчавали се, където им падне и въобще, каквото се сетите, че може да правят безконтролни младежи с алкохол в кръвта. Но към партито се довлекли и по-възрастни навлеци. Имало хора, макар и малко, които били прехвърлили 40 години даже.

Шест полицейски екипа пристигат на мястото, за да разпръснат тълпата от купонджии, събрала се по протежението на тихия Гладсмуър Роуд.
“Всички родители трябва да са наясно, че това може да се случи, ако заминете някъде и оставите 17-годишния си син сам”, споделя госпожа Сийл. “Според мен всеки, който споделя във Facebook, че ще прави купон е нужно да погледне настройките за споделяне. Абсолютно задължително е децата да внимават за това”. И със сигурност Кристофър оттук нататък ще внимава.

Само че подобни грешки не се разминават толкова леко винаги. Случаите, в които някой се хвали във Facebook как е на почивка еди-къде си и ще се върне след седмица да речем и когато се връща намира жилището си ограбено не са един и два. А има и по-зловещи сценарии, именно поради един дребен пропуск, какъвто е направил Кристофър.

снимка: Independent
kladata.com

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!