Как да се предпазим в интернет?

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
30

За различните платформи може да се използват пароли с различни думи в контекста на една и съща област
Снимка: Pixabay

Когато е онлайн, човек автоматично си мисли, че е в безопасност. Но най-рисковано е някой да си мисли, че информацията, с която разполага, не е интересна за другите, и съответно да не си осигурява допълнителна защита. Това заяви Ерик Джан Койдек, специалист по стратегически комуникации в кибер-сигурността и предприемач, член на OPRG и Мери Джо де Лю, експерт по киберсигурност в Cybersecurity Advocacy the Netherlands, в предаването “Светът е бизнес” на Bloomberg TV Bulgaria.

„Паспортни снимки, рождени дати, номера – може да се използва целият набор от информация и да вземеш идентичността на някого. Всеки е уязвим, защото всеки споделя много неща онлайн. Банките и финансовите институции са ни научили, че трябва да намериш специални пароли със специални символи, но това не е нужно. Основната е дадена фраза. Това е по-сигурна защита от десетзнакова парола. Съветът ми е да се използва Password Manager и двуфакторна идентификация, напр. във Facebook. Може да използвате и приложение с лицево разпознаване“, каза Ерик Джан Койдек.

За различните платформи може да се използват пароли с различни думи в контекста на една и съща област, посочи още той.

Мери Джо де Лю цитира доклад, според който само 75% от хората в Холандия си заключват телефоните. Проучването сочи, че много хора не си ъпдейтват автоматично приложенията, допълни тя.

Най-важен в Холандия е Националният център за кибер сигурност, те се грижат за критична инфраструктура, подчерта Мери Джо де Лю. Има и партньорства между компании, отбеляза още тя.
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!