„Гардиън”: Схемата за имиграцията на британското правителство среща трудности в лицето на либералдемократите

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
504

Лондон.

Схемата на британското правителство, която налага на всички частни наемодатели да извършват проверки на имиграционния статут на новите наематели, се сблъска с трудности в лицето на либералдемократите, които изразиха безпокойство, че тя ще доведе до увеличение в броя на бездомните и ще принуди имигрантите да търсят подслон, заобикаляйки закона чрез безскрупулни наемодатели, пише „Гардиън”.
Говорител на лидера на либералдемократите Ник Клег заяви, че вътрешният министър Тереза Мей е била принудена да се съгласи с това до следващите избори да ограничи предложението до пробна схема в само един район, когато правителството е представило имиграционния закон пред Камарата на общините.
„Консерваторите искат тази практика да се прилага на национално ниво, но заради нашите опасения, няма да се съгласим на това. Схемата ще бъде изпробвана в един район”, каза говорител на вицепремиера.
От своя страна вътрешният министър призна, че проверките за наемодателите ще бъдат въведени поетапно в Англия и Уелс, но настоя, че първата фаза не е пробна схема: „Това не е пилотна схема, както става ясно от публикувания закон.”
Мей добави, че правителството планира да въведе мерките на поетапно до следващата есен. „Това е внимателен подход, чиято цел е да бъде сигурно, че имаме подходящите системи и инфраструктура, преди да го въведем на национално ниво”, каза Мей.
Малко вероятно е обаче първата фаза, която ще започне следващата есен, да бъде завършена преди изборите през 2015 година.
focus-news.net

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!