“Гардиън”: Министърът на образованието е разпродал училищни спортни площадки

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1816

Министърът на образованието Майкъл Гоув е одобрил продажбата на над 20 училищни площадки от идването на власт на коалиционното правителство преди две години, въпреки обещанията да се защитят спортните площадки от застрояване.

Данни на министерство на образованието показват, че продажбите на училищните площадки продължава дори и въпреки декларираното от министрите с коалиционното споразумение, че ще „защитят площадките за игра в училищата”, пише вестник “Гардиън”.
Джереми Хънт, министър на културата, защити политиката на правителството за спорта, отбелязвайки одобряването на решението пари от Националната лотария да отиват за спорта, но призна, че ситуацията със спорта в училищата е „разпокъсана”.
Оповестени по закона за достъп до информацията данни показват, че Гоув е одобрил 21 искания за продажба на площадки за игра от получени 22. една от подадените молби е в процес на разглеждане.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!