България е сред страните, които не се справят с Covid-19

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
722

Това става ясно от сайта EndCoronavirus, който анализира държавите според новорегистрираните случаи

Снимка: Pixabay
България се нарежда сред държавите, които към днешната дата не са се справили с пандемията Covid-19. Това става ясно от графиките на сайта EndCoronavirus (ECV) – международна доброволческа коалиция от над 4000 учени и граждани, която събира данни за заразени с вируса и дава насоки за безопасност.

Графиките в сайта са разделени на три секции, като страната ни се нарежда сред тези държави, „които трябва да предприемат действия“ срещу Covid-19. Информацията за България е съвсем актуална, с данните към вчерашна дата и с регистрирани 3266 случая. Днес българската автоматизирана информационна система вече показва 3290 случая, а смъртните случаи са 174.


За това дали една страна се е справила с пандемията показва не броят на заразените, а това дали към настоящия момент има пик на заразените в съответната държава. Така, например, Афганистан също е сред тези държави с 24 102 случая и пик на заразата към началото на месеца, които продължава до днес. Сред европейските страни, които са на нашето ниво с борбата с вируса са и Румъния, Португалия и Великобритания. Съседна Турция също влиза в тази графа, както и Русия, и Украйна.

Други страни, които все още не са се справили с пандемията са Албания, Аржентина, Боливия, Бангладеш, Канада, Бразилия, Чили, Колумбия, Коста Рика и др.
Сайтът показва, че страните, победили Covid-19 са и много европейски страни – Хърватия, Унгария, Гърция, Ирландия, Словакия, Словения и др. Голям скок в новозаразените няма и в Китай, затова и тя се нарежда сред тези държави, които са се преборили с коронавируса.
В графиките на държави, които почти са се справили с Covid-19 също голяма част са европейски – Австрия, Белгия, Дания, Франция, Италия, Нидерландия, Испания, Германия, Сърбия, както и Южна Корея.
economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!