Reuters: Ангела Меркел предупреди Великобритания, че след излизането си от ЕС няма да се ползва с правата на държавите-членки

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
670

Берлин. Канцлерът на ФРГ Ангела Меркел предупреди британците да не се заблуждават, че ще продължат да се ползват с правата на Европейския съюз след излизането от структурите на Общността, предава Reuters. В изявление пред Бундестага германският лидер припомни, че Блокът ще договаря сделка за бъдещите си връзки с Лондон само след финализиране на споразумението за Брекзит.
„Трета държава, а Великобритания ще бъде точно такава, не може и няма да разполага с едни и същи права … като членовете на ЕС”, каза Меркел, най-влиятелният лидер на ЕС, пред депутатите в германския парламент.
„Трябва да кажа това ясно, защото имам чувството, че някои хора във Великобритания все още имат илюзии – това би било губене на време “, подчерта Меркел. Изказването й бе последвано от силни аплодисменти от депутатите.

Превод и редакция: Тереза Герова
focus-news.net

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!