The Independent: Близо половината работещи семейства се отказват от храна или дрехи, за да си платят наема

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
611

Лондон. Близо половината работещи семейства във Великобритания се налага да намалят купуването на основно храни или дрехи, за да могат да платят растящите цени в кризата с жилищата, съобщава вестник The Independent , позовавайки се на ново проучване.

Растящите цени на къщите и наемите, породени от недостиг на достъпни жилища, означава, че средностатистическите домакинства сега харчат 29% от месечните си приходи за разходите по жилището. Изключените от пазара на жилища харчат 43% от заплатите си.

Ново изследване на организацията „Шелтър“ и социолозите от YouGov показва, че еквивалента на 3,7 млн. семейства са намалили купуването на основни грани или дрехи, за да си плащат наема или ипотеката.

Общо 44% от домакинствата в допитването казват, че се налага да се отказват от някои неща. Близо едно от пет, 19%, са се отказали от купуване на детски дрехи, а около едно от десет семейства, 9%, твърдят, че пропускат хранения.

 

Превод и редакция: Васил Гьошев

focus-news.net

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!