Борисов: Не ме е страх от Слави Трифонов, да заповяда на избори

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
364

“Аз нямам страх от Слави Трифонов. Добре дошъл на избори, когато иска! Разбира се, тогава няма да има по три часа на ден в национална телевизия възможности да си прави своята политика…”

 

Това заявява премиерът Бойко Борисов на днешната среща на партиите, подкрепящи правителството, в парламента. Стенограма от заседанието, посветено на предизвикалите брожения промени в Изборния кодекс, беше разпространена от пресцентъра на парламента.

 

Борисов коментира телевизионния водещ, докато обяснява, че решението за “отвързване” на референдума от провеждането на национални избори изглежда “целево” и насочено срещу Трифонов. Добавя, че никоя партия не разполага с толкова много ефирно време два пъти дневно (при излъчването на предаването вечер и при повторението му на следващия ден по обед – бел. ред.), за да прави политика. “Отиде ли на избори, той няма вече да може да го прави”, допълва Борисов.

 

През миналата седмица депутатите гласуваха промяна в условията за провеждане на референдуми и отпадна задължението, ако са в година на избори, допитването да бъде заедно с тях. Това беше разчетено като насочено срещу референдума, иницииран от “Шоуто на Слави”, който трябва да се проведе през тази година. След промяната в Изборния кодекс той няма да е с президентските избори през октомври, а ще бъде през лятото.

 

Веднага след гласуването, във вечерното си предаване Трифонов определи поправката като “безочлива наглост”, атакува депутатите и Борисов и каза, че са обявили война на народа. Два дни по-късно той поиска и президентско вето върху промените.

 

Днес народните представители решиха, че ще добавят в кодекса текст, с който прехвърлят на президента да решава дали референдумите да се насрочват заедно с изборите или не.

dnevnik.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!