COVID се завръща! Във Великобритания се повишава броят на болните от COVID -19

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
374

Нараства и броят на болни, приемани в отделения за интензивно лечение

 

Снимка: Shutterstock

В Англия за втора поредна седмица се повишава броят на пациентите с положителен тест за КОВИД-19, приемани в отделения за интензивно лечение и по нови данни сега той е достигнал ниво, което за последно е било отчетено в средата на април, предаде Прес асосиейшън/ДПА.

Общият брой на новопостъпилите в болници също продължава да расте и нивото им се доближава до върховата стойност, достигната през предишната вълна на инфекции през пролетта.

Здравни експерти предупредиха, че броят на хоспитализираните вероятно ще продължи да нараства през юли в следствие на “значителното” намаляване на имунитета сред по-възрастните хора. Нарастващият брой е най-новото доказателство, че вирусът все повече се разпространява и има потенциал да упражни допълнителен натиск върху болничните служители, които вече се стремят да се справят с рекорден брой забавени операции.

Настоящата вълна е предизвикана от вариантите на Омикрон BA.4 и BA.5, които вече са доминиращите варианти на КОВИД-19 във Великобритания и са по-заразни от варианта BA.2, причинил рекордни нива на инфекции по-рано тази година.

Общият брой на хоспитализираните пациенти в Англия с положителен тест за КОВИД-19 в момента е 11 878 души. Техният брой е с 33% по-висок на седмична база. Броят на пациентите в момента е около три четвърти от върховото ниво, отчетено през вълната, предизвикана от варианта BA.2, но въпреки това остава доста под нивата от началото на пандемията.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!