Леонардо ди Каприо стана съдружник на Хамилтън

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
116

Компанията е основана през 2019 година в Лондон и е собственик на верига заведения за веган бургери, като голяма част от парите, нужни за стартирането на бизнеса дойдоха от Хамилтън

Снимка: БГНЕС

Холивудската звезда Леонардо ди Каприо инвестира в компанията Neat Food Co., в която 7-кратният световен шампион във Формула 1 Луис Хамилтън е сред основателите и е основен съдружник. Компанията е основана през 2019 година в Лондон и е собственик на верига заведения за веган бургери, като голяма част от парите, нужни за стартирането на бизнеса дойдоха от Хамилтън.

Според агенция Bloomberg, веригата планира експанзия в световен мащаб – до края на тази година бройката заведения трябва да нарасне от 8 в Англия до 42 в още няколко държави. 12 от новите заведения за веган бургери ще бъдат открити в Щатите.
Компанията има нужда от 30 милиона долара, за да излезе на американския пазар, като голяма част от тези пари идват от Ди Каприо.

Актьорът обясни решението си за тази инвестиция, че го е грижа за околната среда. Ди Каприо обясни, че използваните във веганските бургери нови протеини в значителна степен ще намалят отделянето на въглероден двуокис в атмосферата.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!