Спасители взривяват отломките на “Коста Конкордия”

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1537

Спасители от военноморския флот на Италия използват взривни устройства, за да подпомогнат издирвателните работи след потъването на круизния кораб „Коста Конкордия", съобщава РИА Новости.

Тази сутрин бяха подновени спасителните операции на борда на „Коста Конкордия”. Спасителите използват експлозиви, за да си пробият път през отломките, съобщи говорителят на италианската брегова охрана Филипо Марини и добави: „Искаме да се възползваме от доброто време, за да постигнем възможно най-голям напредък в търсенето на оцелели.”
Припомняме, спасителната операция беше преустановявана на няколко пъти заради лошото време. Днес обаче условията в района са благоприятни за прoдължаване на действията по издирване на пътниците.
Марини отрече информацията на вестник „Ла Стампа”, че е било открито тялото на седми загинал при инцидента. Според официалните данни на италианската брегова охрана при инцидента с „Коста Конкордия” са загинали шестима души, а 29 са в неизвестност.
Припомняме, на 13 януари вечерта корабът “Коста Конкордия” се удари в скали, заседна и се наклони в пристанищната зона на остров Джилио. Последва паническа евакуация на намиращите се на борда 4200 пътници и екипаж.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!