“Дейли Телеграф”: Британската здравна система чака пациентът да почине или да си плати за лечението

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
739

Мениджъри от британската здравна система преднамерено отлагат операции, чакайки пациентът да почине или да плати за лечението си, с цел да спестят пари, пише вестник “Дейли Телеграф”. Здравните фондове „носят болка и неудобство” като кара пациентите да чакат повече от необходимото, а в някои случаи четири месеца, разкрива проучване.

Ръководствата вярват, че отлаганията карат някои хора да се отпишат от списъците на чакащи „или като починат, или като платят за лечението си”, се казва в доклада на независим орган, съветващ Националната здравна система на Великобритания.
Комисията за сътрудничество и конкуренция посочва, че тази тактика е една от многото използвани от мениджърите, които „прекомерно ограничават” правата на пациентите да избират къде да бъдат оперирани, и нарушават способността на болниците да си съперничат за планирана операция. Нечестната практика е „ендемична” в някои райони на Англия и представлява „сериозна заплаха” за намерението на правителството да отвори здравните услуги за конкуренция.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!