„Дейли Телеграф”: ЕС иска по 400 английски лири от всяко британско домакинство

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
621

Британският премиер Дейвид Камерън е под натиск да блокира искане от Брюксел британските данъкоплатци да дадат допълнителни 682 млн. английски лири за европейския бюджет през следващата година, пише в-к „Дейли Телеграф”.

Допълнителната сума ще увеличи годишния принос на Великобритания за ЕС до повече от 10 млрд. лири през 2012 г., което се равнява на 400 лири от всяко британско домакинство.
Искането на ЕС провокира словесен дуел, като от „Даунинг стрийт” определиха молбата като „налудничава”, а финансовият министър Джордж Осбърн обвини европейските чиновници че нямат връзка с реалността. В сряда правителството отказа да съобщи на какво увеличение на лептата са готови в британския кабинет, предизвиквайки обвинения, че в крайна сметка кабинета „ще се извърти” и ще се съгласи да плати още от парите на данъкоплатците.
Миналата година премиерът Камерън обеща да се бори за „намаляване или замразяване” на бюджета на ЕС през 2011 г., но накрая беше принуден да се примири с увеличение от 2,9 %, което коства на Великобритания още 450 млн. лири

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!