“Таймс”: Дейвид Камерън може да оспори решението на съда в Страсбург

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
455

Великобритания може да избегне сериозни санкции, ако премиерът Дейвид Камерън оспори исканията на Европейския съд по правата на човека да се даде право на затворниците да гласуват.

Това показва поверителен правен съвет към правителството, пише вестник “Таймс”. Подготвеният за Ник Клег документ от осем страници разкрива, че съдът в Страсбург може само да оказва „по-скоро политически, отколкото правен” натиск над Великобритания, което означава, че правителството може да игнорира исканията на затворници за компенсации. Разкритието, седмица след като парламентът отхвърли даването на право на глас на затворниците, ще предизвика остри критики в Уестминстър. И ще повиши натиска над премиера да не се подчини на съда, възможност отхвърляно от него до момента. Подобно действие ще го постави в ситуация на конфликт с коалиционните партньори от либерал-демократите , както и ще покаже разделението с либералните тори, като Кен Кларк.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!