Президентът на Световната банка и премиерът Борисов ще подпишат меморандум за сътрудничество в инфраструктурата

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
434

Президентът на Световната банка Робърт Зелик ще посети София

във вторник като част от двудневната си визита в България.

Зелик и премиерът Бойко Борисов ще подпишат меморандум за разбирателство за активизиране на сътрудничеството в областта на развитието на инфраструктурата на България, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Церемонията по подписването започва в 14:50 часа. След това съвместно с еврокомисаря Кристалина Георгиева Зелик и Борисов те ще дадат пресконференция.

Освен с Борисов Зелик ще се срещне и с президента Георги Първанов, финансовия министър Симеон Дянков и министрите Николай Младенов и Росен Плевнелиев.

“Като нова страна – членка на ЕС, България има уникалната възможност да се възползва максимално от наличната европейска помощ за ускоряване на сближаването на жизнения стандарт. Инвестициите в инфраструктура, включително в транспортна инфраструктура, са изключително важни за повишаване конкурентоспособността на страната.

Очаквам с нетърпение дискусиите по какъв начин Световната банка в тясно партньорство с Европейската комисия и европейските институции може да подпомогне България да се възползва максимално от съществуващите ресурси”, казва Зелик, цитиран от представителството на СБ за България.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!