Лондон е градът с най-много централи на финтех компании в света

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
21

В Лондон, Ню Йорк и Сан Франциско се концентрират почти 40% от глобалните инвестиции в сектора
Снимка: Pixabay

Лондон е градът с най-много централи на финтех компании в света, показват данни на консултантската компания Savills, цитирани от онлайн изданието property-magazine.eu.

Над 1000 са централите на финтех компании в столицата на Великобритания, сред които WorldPay, Finastra, Monzo и TransferWise. Ню Йорк и Сан Франциско са съответно на второ и трето място в класацията.

Следват Сингапур, Париж, Пекин и Мумбай.

В Лондон, Ню Йорк и Сан Франциско се концентрират почти 40% от глобалните инвестиции във финтех сектора. Лондон е на първо място по брой сделки, но от гледна точка на обем лидер е Сан Франциско.

Другите центрове със засилени инвестиции във финтех сектора са Париж, Берлин, Стокхолм, Сингапур, Атланта, Бостън, Пало Алто, Сао Пауло, Пекин и Торонто.

В доклада се подчертава, че финтех компаниите се разрастват бързо и имат нужда от гъвкави пространства, в които да се разширяват в съответствие с бизнеса си. В резултат на това значителна част от компаниите се базират в споделени пространства.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Елена Илиева
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!