“Индипендънт”: Имигрантите може да изправят Великобритания на крака

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
707

Може би, както във войната с наркотиците, най-доброто което можем да направим в „битката за границите ни” е да се предадем и да се възползваме, смята коментатор на вестник “Индипендънт”.

Като начало, във всеки случай малко са нещата, които едно правителство може да направи да попречи на работниците от Източна Европа да идват във Великобритания да работят, а те преобладават. Реален „имиграционен лимит” ще е незаконен според европейските правила. Поляци, литовци, словенци и други имат право да поправят тръбопроводите ни, да ни сервират кафе или да „ни погълнат”, какъвто е обикновено терминът. Румънците и българите не могат, така че специално тази вълна беше спряна.
Но това няма да продължи дълго. ЕС задължава Великобритания до 31 декември тази година да докаже, че отмяна на достъпа до трудовия пазар за българи и румънци заплашва със „сериозни нередности трудовия й пазар”. Защо 10 000 строители от Чехия са по-малко „обезпокоителни” от 10 000 от Балканите, не е ясно. Ако нещата в еврозоната продължат да вървят на зле, Обединеното кралство може отново да стане атрактивно за ново поколение емигранти от западналите икономики на Португалия, Испания, Гърция и Ирландия. Някакви ограничения.
Но нека ви предложа по-значима визия от „голямото общество” – „Голямата икономика”: Великобритания да стане регионална икономическа суперсила и да измести Германия. В такъв случай ни е гарантирано място на голямата сцена и ще си позволим социалните услуги и пенсиите, които заслужаваме, и всичко останало.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!