Американец съди Apple за 1 трилион долара

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
416

Служител на компанията от магазин в Сейнт Луис го измамил

Apple си навлече гнева на свой клиент, заради измама от служител във фирмен магазин
(снимка: CC0 Public Domain)

Американецът Райвън Терел Паркър от Мисури заведе дело срещу Apple за 1 трилион долара, позовавайки се Петата поправка от Конституцията, в частност – относно гражданската собственост.

Съгласно формуляра, представен на 1 юни в окръжния съд на Източен Мисури, ищецът заявява пред съда, че на 29 октомври 2018 г. е отишъл в Apple Store в Сейнт Луис с неизправно мобилно устройство. Служителят на Apple поправя устройството, но го запазва за себе си, като е измамил ищеца, „знаейки, че това е първият телефон с нова функция”.
По-нататък в документа Паркър пише, че щетите, които търси, са в размер на трилион долара. „Поради хоспитализации, пътувания, дистрес, унижение, смущение, клевета, не мисля, че ищецът може да бъде компенсиран за това, че е обявен за луд”.

В цифровата библиотека Scribid е публикувана пълната жалба, подадена в съда от Рейвън Паркър. От нея не става съвсем ясно за каква нова функция в устройството става въпрос и как всъщност е измамен Паркър.
technews.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!