Втори референдум за Брекзит?

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
288

 

Привърженици на идеята за втори референдум за Брекзит, сред които депутати от всички британски политически партии, връчиха петиция с над един милион подписа на Даунинг стрийт 10 – резиденцията на британския премиер, предаде Франс прес.

“Искаме да сме сигурни, че британците ще имат думата по вариантите, които им се представят сега”, заяви депутатката Джъстин Грийнинг от Консервативната партия. Тя заедно с лидера на Либералните демократи Винс Кейбъл, съпредседателката на Зелена партия на Англия и Уелс Керълайн Лукас и депутата лейбърист Чука Умуна предадоха петицията за организирането на втори референдум за Брекзит.

Консервативната партия изключва варианта за втори референдум, а британският премиер Тереза Мей защитава “със зъби и нокти” споразумението за Брекзит, договаряно в продължение на месеци с ЕС, отбелязва АФП.

На 11 декември текстът на споразумението ще бъде представен в британския парламент за гласуване, но той е критикуван и от привърженици на Брекзит, и от еврофили.Кампанията за втори референдум обедини през последните месеци привърженици на десницата и на левицата.

Няколко стотици противници на Брекзит се събраха на протест днес пред Даунинг стрийт 10. Те заявиха, че са дошли заради децата и внуците си и че е несправедливо младите британци да бъдат лишавани от възможностите, които им предлага ЕС. По същото време близо до парламента евроскептици от групата “Напускане означава напускане” (Leave means Leave) също протестираха. “Депутатите трябва да чуят гласовете на 17,5 милиона души, които гласуваха за напускане на ЕС”, каза представител на движението, според когото управляващите се опитват да “продадат” на британците Брекзит, който не е истински.

standartnews.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!